Toen ik in 2015 de pensioengerechtige leeftijd van 65 jaar plus een paar maanden bereikte, wilde ik doorgaan met mijn baan bij de overheid, toen KING (het KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten), nu VNG Realisatie geheten. Dat lukte maar deels. Ik moest terug naar 16 uur per week. Nog voordat dat parttime dienstverband inging, stapte ik naar de Kamer van Koophandel voor een inschrijving als ZZP-er. Op 23 april 2015 was mijn bedrijfje 'A3S Informatiebeheeradvies' een feit.

Sindsdien heb ik meerdere klussen gedaan, vaak via een adviesbureau, soms rechtstreeks, zoals mijn eerste klus bij het Nationaal Archief en het schrijven van een rapportage voor het Waterschapshuis.

Het is nu begin 2021 en ik ben nog steeds actief. Het werk wordt wel minder. Nu ik 70 jaar ben, is dat kennelijk een psychologische grens. Partijen die mij opbellen voor een klus nadat ze mijn profiel op LinkedIn hebben gezien, verliezen nu vaker hun interesse zodra mijn leeftijd ter sprake komt. Het werk zal dus op enig moment wel gaan opdrogen, verwacht ik. Maar, hoewel de omvang van het werk tegenwoordig beperkt is, lukt het nog steeds. Begin vorig jaar maakte ik nog wat uren voor adviesbureau Doxis en vanaf maart vorig jaar deed ik mijn eerste klus voor adviesbureau Berenschot. Nu, eind januari 2021, ben ik bezig met de afrondende fase van de tweede klus voor Berenschot.

Meer lezen over mijn ZZP-bedrijfje? Zie mijn zakelijke website en bijvoorbeeld de publicaties op die website.